نسخه آزمایشی!

شماره ۳۱ – انواع سبک های برند سازی در تبلیغات تلویزیونی صدا و سیمای ایران*۰۲

سبک های برندینگ

فهرست مطالب

سبک های برندینگ* این سری از تزریقات تبلیغات و بازاریابی در چند بخش بصورت خلاصه از مقاله ای بسیار خوب(با عنوان بالا) که توسط آقای دکترمحمود محمدیان، سرکارخانم زهرا طالبان و جناب آقای پژمان پاکدامن به نگارش در آمده است(سال ۱۳۹۳) خدمتتان ارائه می شود.

*** بخش اول ***

معرفی انواع سبک های برند سازی:
۱ . سبک کلاسیک در برندسازی:
برندسازی کلاسیک یعنی یک برند انسانی و نشان دادن انسان به هر صورتی در ارتباط با کالا و محصول. این سبک برندسازی مخاطبان بسیاری دارد زیرا زبان عمومی بیشتر مخاطبان است.گرایش به مکتب کلاسیک در بین مردم عامی زیاد است، به همین منظور در مورد کالاهایی که بازار هدف آنها بیشتر عامه مردم هستند، از این سبک برندسازی استفاده می شود. این شیوه تبلیغ ممکن است این خطر را در پی داشته باشد که به جای آنکه مخاطبان به محصول یا خدمت توجه کنند به ویژگی های انسان هایی که حضور دارند، توجه کنند.

اصول و قواعد مکتب کلاسیک:
۱/جستجوی تعادل و کمال: در این سبک برندسازی، هیچ گونه اغراقی صورت نمی پذیرد. بهترین حالت، زیباترین فرم و بهترین کارکردی که کالا، محصول یا برند می تواند داشته باشد، به نمایش و تجسم در می آید.
۲/الهام از طبیعت و حقیقت نمایی: در این نوع برند سازی، برند دقیقا واقعیت کالا، خدمات و یا ایده است و هیچ گونه تغییری در رنگ و افکت های صوتی و تصویری در آن دیده نمی شود.
۳/الهام از نمونه های عالی: در این سبک، از بهترین آثار برند که قبلا برای برخی از کالاها به کار رفته، بسیار استفاده می شود. آثار برندسازی این سبک مملو از شاهکارهای عالی موسیقی، ادبیات و هنر متناسب با شان کالا و سازمان است.
۴/خردگرایی در واقعیت محصول: سازنده این برند به دنبال نشان دادن ابعاد مختلف برند به شکل واقعی است.
۵/وضوح و ایجاز: در این سبک، وضوح و سادگی در گفتار، بیان، موسیقی، رنگ ها، خطوط، محتوا در تمامی اجزا برند وجود دارد.
۶/برازندگی: لابرویر می گوید:برازندگی مایه کمال است.این سبک برازنده محصول است،زیرا با حقیقت کالا و محصول در گیر است.
۷/وحدت سه گانه: عبارت از وحدت زمان،مکان و موضوع در برند است و سعی می شود زمان، مکان و موضوع تبلیغ، مضمون و تم یکسانی داشته باشد. در واقع در سبک کلاسیک، پیچیدگی برند و پیام پایین است .

بیشتر بخوانید:  الگوی طراحی گوتنبرگ را در کجاها استفاده کنیم؟

۲ . سبک باروک در برندسازی:
کلمه باروک از زبان اسپانیایی وارد واژگان فرانسه شد که در زبان فنی جواهرسازی به معنای “مروارید غیر غلطان”است. در فرهنگ لغت برای معنای مجازی آن واژهای: عجیب، غیرعادی، نامنظم، بی قاعده ذکر شده است. باروک را«خلق کار های غیر متداول» تعریف کرد و این گرایش، تمامی هنرها، به ویژه هنر مجسمه سازی، موسیقی و معماری را تحت تاثیر قرار داد.
در برندسازی نیز می توان آن را سبکی غیر کلاسیک و غیر منتظره فرض کرد. برندهایی که بسیار شیک و تزیین شده و پر از خطوط منحنی است؛ نشانگر این سبک است. در این سبک معمولا برند را با عناصر بصری به شدت اغراق کرده و آن را به صورت بسیار عجیب و غیر عادی به نمایش می گذارد برخی از شرکت ها این گونه به مخاطبان وانمود می کنند که ما به شما کالا نمی فروشیم، شخصیت می فروشیم.

۳ . سبک ناتورالیسم در برندسازی:
به عنوان مکتب ادبی ناتورالیسم به مکتبی گفته می شود که امیل زولا و طرفدارانش پایه و اساس آن را گذاشتند. در این نوع کوشیده اند روش تجربی و قطعیت علمی را در ادبیات رواج دهند و به ادبیات و هنر جنبه علمی بدهند.
برندسازی ناتورالیسم نیز به همین گونه در اثر خود به دنبال اطلاع رسانی کامل و موبه موی زیبایی ها و نکته های ریز و حساس است. این سبک برندسازی دنباله کلاسیک شمرده می شود و در بازاریابی به آن رشته از روش های برندسازی گفته می شود که معتقد به قدرت محض کیفیت واقعی کالا و خدمات است و نیروی برتر را از کیفیت واقعی کالا و خدمات می داند.
ویژگی های آثار برندسازی ناتورالیستی:
۱/در برندسازی ناتورالیستی هیچ گونه مزایا و سجایای غیر واقعی وجود ندارد و زاییده قوانین علمی و کیفیت ذاتی عوامل است.
۲/از جمله مواردی که در برندسازی ناتورالیستی به آن توجه زیادی می شود، بیان امور جزیی است. سازندگان این سبک کوچک ترین حرکت ها و رفتار قهرمانان محصول و ایده خود را از نظر دور نمی دارند و برندها شبیه واژه های فنی و علمی می باشند.
۳/احساس ها و افکار برندسازی در این نوع آثار نتیجه مستقیم دگرگونی های خصوصیات بازاریابی محصول است. نمایش وضعیت کالاها و خدمات یا عوامل برندسازی نیز بنا به قوانین بازاریابی حاصل شده است.
۴/در این آثار بیشتر نام ها و نشان ها به همان زبان محاوره آورده می شود و می توان گفت ناتورالیستها نخستین کسانی هستند که آوردن زبان عامیانه را در برندها رایج کردند. سهولت درک ادبیات عامیانه ،بعضا موجب فراگیر شدن این سبک برندسازی می شود.

بیشتر بخوانید:  50 نکته حرفه ای در مورد طراحی لوگو-بخش سوم

۴ . سبک رمانتیسم در برندسازی:
در آغاز کلمه رمانتیک از طرف طرفداران مکتب کلاسیک برای تمسخر نویسندگان جدید اطلاق می شد و معنی نخستین آن مترادف با خیال انگیز و افسانه ای بود. رمانتیسم برخلاف کلاسیسم، مکتب بسیار پیچیده و آشفته ای است.
برندسازی در سبک رمانتیک، آزادی تخیل، فردیت هنری، قالب شکنی، شور و هیجان، رویاوار، سستی و دردمندی، غم خواری زیردستان،گزینش مضامین عادی و بیان عادی، شهرگریزی و روستاپرستی و برتر از همه چیرگی احساس را بر عقل بنیان گذارده است.

۵ .سبک فوتوریسم در برندسازی:
فوتوریسم به معنای آینده نگری و مشتق از کلمه«فوتور»(future)به معنای آینده است.
در برندسازی فوتوریستی هیچ گونه بیان شاعرانه ای وجود ندارد و پیام ها، نام ها و نشان ها و شعارها به صورت کاملا رها و آزاد بیان می شوند. به نظر آنها شاعر باید بازیگری برای زبان و واژه ها باشد. فوتوریست ها معتقدند که «سرعت ،زیبایی تازه ای بر جهان افزوده است و حرکت اشیا درفضا مانند نوسان های نور یا صوت، سبب افزایش یا تغییر شکل آنها می شود». در برندسازی نیز حرکات سریع سوژه ها، نورها، نام ها و نشان ها نشان دهنده سبک برند فوتوریسم است.رنگ هایی که در این سبک به کار برده می شود، شبیه به رنگ های نئوامپرسیونیست ها است، یعنی به صورت نقطه گذاری و تکه ای رنگ ها را به کار می برند. عناصر این برندسازی، پر از فرم های تمدن جدید، پویایی(دینامیزم)، انفجار مهیب، حرکت، سرعت و سرمستی است.

***در ضمن اگر تمایل دارید که از آخرین مطالب،عکس‌ها، تیزر‌های و … تبلیغاتی، بازاریابی و روابط عمومی با خبر شوید در خبرنامه کروشه از لینک زیر استفاده نمایید. با تشکر فراوان

بیشتر بخوانید:  شماره 35 - انواع سبک های برند سازی در تبلیغات تلویزیونی صدا و سیمای ایران*بخش آخر

خبرنامه کروشه

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید.

[انتشار آگاهی اولین قدم از خرد است]

بیشتر درباره‌ی این موضوع بدانید!

1d3368631835406d8a82be332dc49ee5_L
بزرگی گفته شما می‌توانید در هر حوزه‌ای که کار می‌کنید برایش ایده‌های الهام‌بخش پیدا کنید. بله این حرف کاملا درست است و من هم با آن موافقم اما مشکل اینجاست که در برخی از حوزه‌های تخصصی همچون نوشتن یا طراحی...
3cfd4ff673c93395fd580159a9616109_L
طراحی گرافیک یکی از مشاغل جذابی است که افراد زیادی را به سمت خود جذب می کند. اما در این میان برخی از طراحان هستند که فکر می کنند انتخاب های ضعیفشان در حوزه طراحی هرگز دیده نمی شود و...
6ce8174e82984e94a7a98889b7c17e32_L
شما چطور می‌توانید به صورت بصری از رقبای خود متمایزشوید؟ چگونه یک هویت برند را توسعه می‌دهید که یک داستان منسجم را بدون گفتن یک کلمه به مخاطبین شما منتقل کند؟ چرا هویت بصری برند مهم است؟ برای درک درست...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما از کوکی ها برای بهبود تجربه مرور شما و ارائه محتوا و تبلیغات شخصی سازی شده استفاده می کنیم. با ادامه استفاده از وب سایت ما، با استفاده از کوکی ها مطابق با خط مشی کوکی ما موافقت می کنید.