برندینگ مشارکتی (Co branding)
آیا تا به حال به برخی آگهیهای تبلیغاتی دقت کردهاید که در آن همزمان به تبلیغ دو یا چند برند متفاوت پرداخته میشود؟
این نمونهی بارز برندینگ مشارکتی (Co branding) است. در این نوع برندسازی یک کسب و کار به کسب و کاری دیگر اجازه میدهد تا مشتریانش ترکیب شوند، انتخاب شریک مناسب برای این کار امری بسیار حساس و خلاقانه است.
برندینگ مشارکتی یا کو برندینگ (Co branding) چیست؟
برندینگ مشارکتی (Co-branding) یک استراتژی در بازاریابی است که در آن دو یا چند برند برای برای ایجاد محصول یا خدمات با یکدیگر همکاری میکنند.
یک محصول یا خدمات با کو برندینگ (Co branding) از نظر مخاطبان محدودتر از یک محصول شرکتی گسترده و تک نام است؛ تصویری که آن را منتقل میکند خاصتر است. کسب و کارها باید در نظر بگیرند که آیا برندسازی مشارکتی میتواند مزایایی برای آنها به ارمغان بیاورد یا اینکه مشتریانی را که به یک نام واحد با هویت محصول آشنا عادت کردهاند، بیگانه میکند؟
از طرفی کسب و کارها باید شرکای خود را با دقت انتخاب کنند. به همان اندازه که یک کسب و کار میتواند از رابطه با یک نام تجاری دیگر بهرهمند شود، البته میتواند خطراتی نیز به همراه داشته باشد. یک استراتژی درست این است که شما به عنوان یک کسب و کار محصول یا خدمات را قبل از انتشار و ترویج آن به بازار برای ورود به برندسازی مشارکتی با یک برند دیگر طی گذر زمان مورد بررسی قرار دهید.
چرا باید برندینگ مشارکتی خود را به کروشه بسپارید؟
از آنجایی که این فرآیند کمی پیچیده است، باید به افراد متخصص سپرده شود. در کانون تبلیغاتی کروشه تیمهای متخصص برای انجام آماده هستند تا خدمات اصولی در این راستا را در اختیار شما صاحبان کسبوکار قرار دهند.
تیمهای تخصصی کانون تبلیغاتی کروشه گام به گام مراحل ذکر شده در بالا را برای کسبوکار، سازمان و یا برند شخصی شما پیادهسازی کرده و انجام میدهند تا با افزایش اعتبار برند و دسترسی به مخاطبان بیشتر در کسب و کارتان دیگر نگران بازگشت سرمایهتان نباشید.
با توجه به اینکه خدمات مورد نیاز هر کسبوکار متفاوت خواهد بود، آژانس تبلیغاتی کروشه نیز با توجه به خدمات مورد نیاز آنها و در نظر گرفتن برخی پارامترها و فاکتورها هزینههای مورد نظر را تعیین خواهد کرد.
قیمت و تعرفه برندینگ مشارکتی
برندینگ مشارکتی هنری است که برای انتقال پیام به کار گرفته میشود و نیاز به خلاقیت، درک بالا، دانش و هنر کافی دارد. شاید یک لوگوی معمولی و عادی هم بتواند شما را به هدف اولیهتان برساند اما اگر هدفتان از داشتن لوگو، ماندگاری برند و تمایز میان رقباست، باید برای آن بودجهای اختصاص دهید که شایستهاش باشد.
هزینههای برندینگ مشارکتی با توجه به هر کسب و کار و هر آژانس تبلیغاتی و طراحی میتواند متفاوت باشد اما فاکتورها و سنجههای مشخصی برای تعیین هزینههای طراحی لوگو وجود دارد که شامل موارد زیر است:
شهرت و اعتبار طراح (نمونه کارها)
عمق و ارزش تحقیقات (فرایند انجام کار)
نوع شغل (ساعتی/ قیمت ثابت/ فریلنسرینگ)
موقعیت طراح
تعداد مفاهیم و عناصر ایجاد شده برای طراحی و تجدید نظرها
موارد ارائه شده (وسعت کار)
علاوه بر این موارد باید هزینههای مربوط به برندینگ مجدد، بازسازی، تولیدات و محصولات و داراییهای جدید و.. را نیز در نظر بگیرید.
با این حال، لیست تعرفه و قیمتگذاری طراحی گرافیک (شامل قیمت طراحی نشانه، قیمت طراحی لوگو و قیمت طراحی و سایر خدمات هویت بصری) را از سایت انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران دانلود کنید.
OUR WORK
Keep on Knowing
انتخاب درست نتیجه دانستن است
نحوه عملکرد برندینگ مشارکتی
همانطور که گفتیم برندسازی مشارکتی یا کو برندینگ (Co branding) یک استراتژی بازاریابی است که از چندین نام تجاری در یک محصول یا خدمات به عنوان بخشی از یک اتحاد استراتژیک استفاده میکند. در حالت کلی دو نوع برندسازی مشارکتی اصلی وجود دارد:
۱- برند مشترک در اجزا: استفاده از یک برند شناختهشده در تولیدات یک برند شناختهشده دیگر
۲- برند مشترک مرکب: استفاده از نام دو برند شناختهشده به طوری که دو برند بهطور مشترک محصول یا خدمت متفاوتی ارائه میدهند که بهطور جداگانه قادر به ارائه آن نبودند.
مزایای برندینگ مشارکتی
برندسازی مشارکتی یک استراتژی مفید برای بسیاری از کسب و کارهایی است که به دنبال افزایش پایگاههای مشتریان، سودآوری، سهم بازار، بهبود اعتماد و وفاداری مشتری، تصویر برند، ارزش درک شده و صرفه جویی در هزینه هستند. یعنی اگر شما اگر این پارامترها را برای پیشرفت کسب و کار خود در نظر دارید همین حالا میتوانید دست به کار شوید.
از طرفی هزینههای بازاریابی و برندینگ میتوانند زیاد و گزاف باشند پس این نوع برندسازی شرکتها را قادر میسازد تا با بهاشتراکگذاری هزینههای منابع خود آنها را کاهش دهند. همچنین برندسازی مشارکتی فرصتهای یادگیری بیشتری را نیز برای کسب و کارها ارائه میدهد.
بسیاری از کسب و کارها مانند خردهفروشان، رستورانها، خودروسازان و تولیدکنندگان الکترونیک، از کو برندینگ (Co branding) برای ایجاد همکاری بر اساس نقاط قوت منحصر به فرد هر نام تجاری استفاده میکنند. به عبارت دیگر، برندسازی مشارکتی به عنوان یک استراتژی برای به دست آوردن سهم بازار، افزایش جریان درآمد و سرمایهگذاری در افزایش آگاهی مشتری است.
کو برندینگ (Co branding) میتواند توسط دو (یا چند) کسب و کار که به صورت آگاهانه تصمیم به همکاری با یکدیگر برای محصولی تخصصی گرفتهاند یا تصمیم به ادغام و یا خرید شرکت به عنوان راهی برای انتقال یک نام تجاری مرتبط با یک تولیدکننده یا ارائهدهنده خدمات شناختهشده به یک شرکت و نام تجاری شناختهشدهتر باشد موجب شود.
انواع استراتژیهای برندینگ مشارکتی
کو برندینگ (Co branding) میتواند شهرت دو یا چند برند را بسته به استراتژی مورد استفاده افزایش دهد. به طور کلی چهار استراتژی متمایز برای کو برندینگ (Co branding) از جمله ۱. نفوذ در بازار، ۲. نام تجاری جهانی، ۳. تقویت نام تجاری و ۴. استراتژی گسترش نام تجاری وجود دارد.
استراتژی نفوذ در بازار: به دنبال حفظ سهم بازار موجود و نام تجاری دو شرکت ادغام شده است.
استراتژی نام تجاری جهانی: به دنبال خدمت به همه مشتریان با یک نام تجاری مشترک جهانی است.
استراتژی تقویت برند: با استفاده از یک نام تجاری جدید نشان داده میشود.
استراتژی توسعه برند: ایجاد یک نام جدید با نام تجاری مشترک که فقط در یک بازار جدید استفاده میشود.
استراتژی کو برندینگ (Co branding) از طریق ارزشهای مشترک، علایق مشترک و مخاطبان مشترک کار میکند. به طوری که هر یک از برندها برای ایجاد شهرت و اعتماد در بازار، نیاز به همسویی مشترک با یکدیگر دارند. این همسویی به آنها اجازه میدهد تا با یکدیگر همکاری کنند و از اعتبار و اعتماد برند دیگری به نفع خود استفاده کنند.
برای مثال، دو برند در تولید کفش از طریق پنل پیامکی مخاطبان خود را به یک رویداد دعوت میکنند تا از این طریق محصول مشترک خود را نمایش دهند.
نمونههایی از برندینگ مشارکتی
در این بخش سه نمونه از کو برندینگ (Co branding) را برای درک عمیقتر شما آوردهایم:
۱) کانیه و آدیداس (Yeezy)
همکاری کانیه وست با آدیداس در سال ۲۰۱۵ باعث شدتا تا یک خط تولید کفش به نام Yeezy بوجود آید.
البته درآمد خالص آدیداس پس از همکاری با برخی از قدرتمندترین برندهای مشهور جهان، در سال ۲۰۱۹ با ۱۹.۵ درصد افزایش به ۷.۲۰۱۹ میلیارد دلار رسید.
۲) “بی ام و” و لوئی ویتون (هنر سفر)
همکاری میان خودروساز BMW و طراح Louis Vuitton هر دو برندهای شناخته شده و با کیفیت بالا هستند.
۳) اپل و مسترکارت
کمپین برندسازی مشترک Apple Pay میان دو برند اپل و مسترکارت.
استفاده از پیامک انبوه تبلیغاتی در برندینگ مشارکتی
نقطه عطف کو برندینگ (Co branding) ترکیب قدرت بازار، آگاهی از برند و ارتباطات مثبت با مشتریان بوده و یک راه ساده و کم هزینه برای این کار استفاده از پیامک انبوه تبلیغاتی است. شما با استفاده از این روش و داشتن اطلاعات بخشبندی شدهی مشتریان خود به راحتی میتوانید به مقصود خود برسید.
بر اساس آمار افراد پیامکها را زیر سه دقیقه مطالعه میکنند و همچنین پیامک تبلیغاتی بیش از ۹۵% در برندسازی موثر است.
یک کسبوکار چه زمانی باید از برندینگ مشارکتی استفاده کند؟
بهکارگیری برندینگ مشارکتی (Co-branding) برای هر کسب و کاری به متغیرهای مختلفی در رابطه با استراتژی کسب و کار، هدف بازاریابی، و محصولات یا خدمات وابسته است. در این بخش به مواردی اشاره میکنیم که باعث میشوند یک شرکت به برندینگ مشارکتی احساس نیاز کند:
تقویت اعتبار برند:
اگر میخواهید اعتبار برند خود را افزایش دهید، همکاری با یک برند محبوب یا معتبر میتواند به ارتقاء تصویر و اعتبار شرکت شما کمک کند.
توسعه بازار:
برای ورود به بازارهای جدید یا گرفتن سهم زیادی از بازار موجود، همکاری با یک برند محلی یا منطقهای میتواند به شرکت شما کمک کند تا بهرهوری بالاتری داشته باشید.
تکمیل محصولات یا خدمات:
زمانی که میخواهید محصولات یا خدمات خود را تکمیل کنید، میتوانید با همکاری با یک شرکت دیگر، محصولات یا خدمات مکملی ارائه دهید.
کاهش هزینهها و ریسک:
اگر میخواهید هزینهها و ریسکهای مرتبط با توسعه یا معرفی یک محصول جدید را کاهش دهید، همکاری با یک برند دیگر میتواند راهحلی موثر باشد.
افزایش فروش و نرخ تبدیل:
همکاری با یک برند مشهور منجر به جذب مخاطبان بیشتر و افزایش نرخ تبدیل مشتریان شود که این در نهایت میتواند به افزایش فروش کمک کند.
ابزار بازاریابی اثربخش:
استفاده از این استراتژی به شرکت امکان میدهد تا از تلاشها و منابع بازاریابی برند همکار خود نیز بهرهمند شود.
در هر حال، هر شرکت و سازمانی مختار است تصمیمگیری کند تا برای رسیدن به هدفهای خود برندینگ مشارکتی استفاده کند یا خیر، البته استفاده از آن نیازمند تحلیل دقیق مزایا و معایب، همخوانی استراتژیک با شرکت همکار و درک عمیق نیازها و هدفهای کسب و کار است.
بر اساس آمار موجود ۷۱ درصد از مصرفکنندگان از مشارکتهای برندسازی مشترک لذت میبرند و این باعث میشود که شرکتهای بیشتری تشویق شوند تا محصولات را با هم به بازار ارائه دهند.