برندینگ جغرافیایی

برندینگ جغرافیایی

منظور از برندینگ جغرافیایی چیست؟ اگر از روی یک کره جغرافیایی به کشورهای دنیا نگاهی بیندازیم، چیزی جز سرزمین‌های بدون مرز و یک‌دست نخواهیم دید. دقیقاً مثل دنیای گسترده و بی‌قیدوشرط برندینگ که در دنیای تبلیغات و بازاریابی با عنوان «برندسازی» شناخته می‌شود. آیتم‌های مختلف و مؤثری از جمله فرهنگ‌ها، زبان‌ها، تفاوت در آداب‌ورسوم و موضوعات این چنینی وقتی که با موضوع گسترده برندینگ ترکیب می‌شوند، ابزاری جادویی را خلق می‌کنند. این ابزار جادویی، برندینگ جغرافیایی (Geographic Branding) نام دارد که مخاطبان آن همه مردم دنیا هستند.

مهم‌ترین ویژگی برندسازی جغرافیایی، برخورداری از اِلِمان‌ها و عناصر فرهنگی، تاریخی و مشترک است که مرزهای ساختگی انسان را می‌شکافند و به یک موقعیت مکانی خاص محدود نمی‌شوند. همه ما در مورد ساعت‌های سوئیسی، عودهای هندی و محصولات این چنینی شنیده‌ایم که به‌خاطر برندسازی جغرافیایی‌شان تمایل داریم که از آن‌ها استفاده کنیم. به زبان ساده‌تر همه ما به یک مکان یا جغرافیای مشترک نیاز داریم که در اوج تفاوت‌های فرهنگی، به یک تعامل سازنده برسیم. اما نکته کلیدی اینجاست که این تعامل مشترک چگونه با وجود برندسازی شکل می‌گیرد.

برندینگ جغرافیایی چیست؟

برندسازی جغرافیایی، با هدف تبلیغ شهرها، کشورها و استراحتگاه‌ها انجام می‌شود. این نوع از برندینگ، به‌تدریج در حال محبوب شدن است؛ مخصوصاً در بین فعالان حوزه گردشگری. با توجه به تعاریفی که از این نوع برندینگ ارائه شده است، هدف اصلی از این شیوه، خلق یک هویت بصری یک‌دست و اصولی در زمینه بازاریابی و تبلیغات است. این نوع برندینگ، قابلیت آن را دارد که تعلق خاطر و دلبستگی صاحبان کسب‌وکار در یک منطقه جغرافیایی خاص را تقویت کند. از موفق‌ترین نمونه‌هایی که از این روش برندسازی استفاده می‌کنند، می‌توان به آژانس‌های مسافربری و گردشگری اشاره کرد.

روش Geographic Branding، معمولاً با افراد مشهور، تولیدکنندگان و شرکت‌های تجاری بزرگ دیده می‌شود. مثلاً یک آژانس هواپیمایی با استفاده از یک بازیگر مشهور، ایده‌های تبلیغاتی مربوط به یک شهر به‌خصوص را تبلیغ می‌کند. البته، نکته مهم اینجاست که عنصر اصلی برندینگ جغرافیایی، توجه ویژه به شهر، فرهنگ و آداب‌ورسوم یک منطقه جغرافیایی خاص است تا با وجود آن، مشتریان بالقوه را به خرید خدمات یا محصولات ترغیب کنند.

برای مثال، یک کسب‌وکار که در زمینه اجاره اقامتگاه یا استراحتگاه فعالیت می‌کند، چنین آگهی تبلیغاتی را در مسیر جاده نصب می‌کند:

«یکم آذرماه هر سال، به‌عنوان روز ملی اصفهان نام‌گذاری شده! به‌همین مناسبت، ۷۰ درصد تخفیف برای مهمانان عزیزی که از اپلیکیشن ما اقامتگاه رزرو می‌کنند، در نظر گرفته‌ایم!»

چرا باید برند جغرافیایی خود را به کروشه بسپارید؟

برند جغرافیایی حرفه‌ای با تمام ویژگی‌های ذکر شده، فرایندی عمیق و طولانی دارد و باید به دست افراد متخصص سپرده شود. تیم طراحی گرافیک کانون تبلیغاتی کروشه در بخش طراحی برند، افراد مجرب و ماهر را گردهم آورده است تا در این امر بهترین خدمات را به شما ارائه کند.

تیم طراحی برند کروشه قبل از هر چیز مشتریان و مخاطبان هدف را شناسایی و سپس پژوهشی بر صنعت، تاریخچه، رقبا و بدترین‌ها و بهترین‌های حوزه فعالیت برند انجام می‌دهد. پس از رسیدن به درک درست از هویت برند، به طراحی برند با تمام ویژگی‌های لازم می‌پردازد.

طراحان برند کانون تبلیغاتی کروشه می‌دانند که یک لوگوی ماندگار و حرفه‌ای باید دقیقا سازگار با برند و شخصیت آن باشد و از اهمیت آن برای برند، تبلیغات، افزایش جذب مخاطب و … آگاه هستند.

قیمت و تعرفه برند جغرافیایی

برند جغرافیایی هنری است که برای انتقال پیام به کار گرفته می‌شود و نیاز به خلاقیت، درک بالا، دانش و هنر کافی دارد. شاید یک لوگوی معمولی و عادی هم بتواند شما را به هدف اولیه‌تان برساند اما اگر هدفتان از داشتن لوگو، ماندگاری برند و تمایز میان رقباست، باید برای آن بودجه‌ای اختصاص دهید که شایسته‌اش باشد.

هزینه‌های برند جغرافیایی با توجه به هر کسب و کار و هر آژانس تبلیغاتی و طراحی می‌تواند متفاوت باشد اما فاکتورها و سنجه‌های مشخصی برای تعیین هزینه‌های طراحی لوگو وجود دارد که شامل موارد زیر است:

شهرت و اعتبار طراح (نمونه کارها)

عمق و ارزش تحقیقات (فرایند انجام کار)

نوع شغل (ساعتی/ قیمت ثابت/ فری‌لنسرینگ)

موقعیت طراح

تعداد مفاهیم و عناصر ایجاد شده برای طراحی و تجدید نظرها

موارد ارائه شده (وسعت کار)

علاوه بر این موارد باید هزینه‌های مربوط به برندینگ مجدد، بازسازی، تولیدات و محصولات و دارایی‌های جدید و.. را نیز در نظر بگیرید.

با این حال، لیست تعرفه و قیمت‌گذاری طراحی گرافیک (شامل قیمت طراحی نشانه، قیمت طراحی لوگو و قیمت طراحی و سایر خدمات هویت بصری) را از سایت انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران دانلود کنید.

OUR WORK

طراحی لوگو چایی رایتون
طراحی لوگو رایتون
طراحی لوگو حجره
طراحی لوگو حجره
BigBang
لوگو موشن بیگ بنگ
بیلبورد موسسه اعتباری ملل
بیلبورد موسسه اعتباری ملل

Keep on Knowing

انتخاب درست نتیجه دانستن است

چنین آگهی تبلیغاتی از جمله نمونه‌های برندینگ جغرافیایی است که با تکیه بر روز ملی اصفهان طراحی شده است. این آگهی تبلیغاتی با استفاده از یک مکان جغرافیایی (شهر اصفهان)، اقدام به برندسازی یک اپلیکیشن یا برند تجاری می‌کند. همچنین، نوعی از این برندسازی وجود دارد که با عنوان برندینگ شهری یا City Branding شناخته می‌شود. برای مثال، شعار تبلیغاتی I amsterdam، با ترکیب خلاقانه جمله I am و نام شهر آمستردام (Amsterdam) طراحی شده است. بدین ترتیب، هرکسی که با این شعار تبلیغاتی جالب روبه‌رو شود، خودبه‌خود یاد این شهر هلندی می‌افتد.

دامنه کاربردهای برندینگ مکان جغرافیایی

جالب است بدانید که برندسازی در مکان جغرافیایی فقط به کشورها و شهرهای بزرگ محدود نمی‌شود. دامنه کاربردهای این شیوه از برندسازی، گسترده است و غیر از کشورها و شهرها در این موارد هم دیده می‌شود:

روستاها

تفرجگاه‌ها

مناطق ویژه گردشگری

لوکیشن‌های توریستی

همه مکان‌ها و جاهایی که به حوزه گردشگری مربوط هستند

نگاهی به فرایند توسعه برندینگ جغرافیایی

برندسازی جغرافیایی، روی ویژگی‌های منحصربه‌فرد یک منطقه خاص به‌عنوان یک نقطه فروش در همان مکان به‌خصوص تمرکز دارد. به‌عبارت ساده‌تر، برندینگ جغرافیایی به مخاطب می‌فهماند که چرا باید از آن شهر، کشور یا لوکیشن خاص بازدید کند. به‌همین دلیل است که بیشتر کشورهایی که نوعی غذای مخصوص به خودشان را دارند یا از تاریخ منحصربه‌فردی برخوردار شده‌اند، منطقه‌ای خاص را با هدف برندسازی و بازاریابی، معرفی می‌کنند.

با این وجود، فرایند توسعه این شیوه از برندسازی، باید با مجموعه‌ای از محتواهای کلامی و تصویری از حمله پیام‌های تبلیغاتی، شعارهای ماندگار، عکاسی، فیلم و غیره همراه باشد. هر شهر یا مکان جغرافیایی با تاریخ، فرهنگ و آداب‌ورسوم خاص خودش گره خورده است. پس اگر قرار است برندینگ جغرافیایی انجام شود، باید آن احساسی را یک منطقه جغرافیایی خاص دارد، تحریک و زنده کرد. در نهایت، این احساس برانگیخته‌شده، دست‌مایه برندسازی و تبلیغ می‌شود تا پیام تبلیغاتی مورد نظر، مشتریان بالقوه را برای خرید کردن، ترغیب کند. این، تمام داستان توسعه برندینگ شرکتی از نوع جغرافیایی است.

با وجود همه این نکات، در حین برندینگ مکان یا لوکیشن جغرافیایی، باید این ویژگی‌ها در نظر گرفته شوند:

ترکیب خلاقانه: اسم شهر یا منطقه جغرافیایی مورد نظر باید با ظرافت و خلاقیت خاصی به یک شعار تبلیغاتی تبدیل شود. برای مثال، شعار معروف I love NY که روی تعداد بسیاری از تیشرت‌ها دیده می‌شود، نمونه‌ای از برندسازی جغرافیایی خلاقانه در مورد شهر نیویورک است

مینیمال‌گرایی: در اولویت قرار دادن سادگی، همان هدفی است که در مینیمال‌گرایی دنبال می‌شود. برای طراحی یک ایده برندینگ مکان جغرافیایی، باید از شلوغی، جزئیات، گزافه‌گویی و حاشیه دوری کرد

هدف تبلیغاتی: یک طرح برندینگ جغرافیایی باید با اهداف تبلیغاتی و بازاریابی هم‌سو و هم‌راستا باشد. برای مثال، یک طرح تبلیغاتی با روش برندسازی منطقه جغرافیایی باید در جریان یک کمپین تبلیغاتی بلندمدت برای دستیابی به فروش مورد نظر اجرا شود.

نگاهی به فرایند توسعه برندینگ جغرافیایی

۵ اصل برندسازی مکان جغرافیایی

برندینگ مکان جغرافیایی هم مثل تمامی روش‌های برندسازی در دنیای تبلیغات و بازاریابی، اصول خاص خودش را دارد که باید قبل از اجرا در نظر گرفته شوند. این اصول ۵ گانه به تمامی خصوصیاتی که یک برندینگ جغرافیایی موفق را شکل می‌دهند، اشاره می‌کنند:

۱. ویژگی‌های منحصربه‌فرد

یک طرح برای برندسازی منطقه جغرافیایی باید نسبت به روش‌های دیگر برندسازی و بازاریابی خیلی متفاوت باشد. برای تحقق این اصل مهم، این سؤالات را بپرسید و به آن‌ها پاسخ دهید:

چه چیز یا چیزهایی برندتان را از رقبا متمایز می‌کند؟

منطقه جغرافیایی مورد نظرتان را با چه عنصر به‌خصوصی می‌شناسند؟

چه چیزی باعث متمایز شدن شهر یا منطقه مورد نظر از سایر شهرها می‌شود؟

برای مثال، همه مردم دنیا شهر پاریس را با برج ایفل و آمریکا را با مجسمه آزادی می‌شناسند.

۲. اعتبارسنجی

قبل از هر اقدامی در مورد برندینگ جغرافیایی باید بدانید که بقیه در مورد برند شما و منطقه جغرافیایی مورد نظر چه نظری دارند. به این کار، اعتبارسنجی گفته می‌شود که در اصل، نشان‌دهنده اعتباری است که دیگران برای طرح نهایی شما قائل می‌شوند. مثلاً، بسیاری از مردم ایران، شهر آبادان را به‌عنوان «شهر عشق و وفا» می‌شناسند؛ بنابراین، اعتبارسنجی برندسازی برای آبادان، توجه به اعتباری است که مردم برای آن قائل‌اند.

۳. ماندگاری و فراموش نشدنی

اصل ماندگاری در برندینگ جغرافیایی، باعث حک شدن در خاطرات و ذهن مخاطبان می‌شود. طرح برندینگ مکان جغرافیایی شما باید به‌نحوی باشد که هر بار مخاطب آن را می‌بیند، آن را به یاد بیاورد. برای مثال، حرف لاتین A در تایپوگرافی، نماد شهر پاریس و برج ایفل است که هر بار مخاطب با آن روبه‌رو شود، شهر پاریس را به یاد می‌آورد.

۴. خلق مشترک

همه اصول و قواعدی که برای این نوع برندسازی معرفی کردیم، با اصالت گره خورده‌اند و اصالت در این شیوه، با توجه به اهداف مشترک همه افراد پروژه مورد نظر حاصل می‌شود. به‌همین دلیل و برای تحقق خلق مشترک، باید اهداف و نظر همه افراد یک پروژه برندینگ جغرافیایی را در نظر گرفت. برای مثال، ممکن است در یک طرح، ساکنان یک شهر، مؤسسات دولتی، سازمان‌های تجاری و سرمایه‌گذاران کوچک دخیل باشند. برای دستیابی به خلق مشترک باید با همه این افراد همکاری کرد.

۵. اصل مکان‌سازی

اصل پنجم یا مکان‌سازی، از ۲ عنصر «توسعه محصولات» و «رفتارهای استراتژیک» تشکیا می‌شود که در نهایت، باعث تحقق وعده‌های برند مورد نظر خواهند شد. وقتی که اصل خلق مشترک تحقق پیدا کند و اهداف همه افراد درگیر در نظر گرفته شود، این ۲ عنصر هم با موفقیت شکل می‌گیرند. از جمله رفتارهای استراتژیک می‌توان به برگزاری رویداد، خلاقیتف سرمایه‌گذاری و کارهای دیگر برای جلب توجه بازدیدکنندگان اشاره کرد.

5 اصل برندسازی مکان جغرافیایی

تأثیر پیامک در برندسازی جغرافیایی

شیوه «بازاریابی پیامکی» یا اس‌ام‌اس مارکتینگ (SMS marketing)، برای شرایطی که جامعه هدفتان در مکان‌های مختلفی حضور دارند، بسیار مناسب است. این راهکار به شما و برندتان این امکان را می‌دهد تا اهداف تبلیغاتی و بازاریابی خود را با توجه به عناصر فرهنگی و جغرافیایی یک منطقه مشخص تعیین و اجرا کنید.

برای مثال، فرض کنید که شما یکی از صاحبان کسب‌وکار در زمینه آژانس گردشگری هستید و در ۴ شهر مختلف ایران، از شمال و جنوب تا شرق و غرب شعبه دارید. تصور کنید قرار است برندینگ جغرافیایی را در جریان یک کمپین تبلیغاتی و از طریق بازاریابی پیامکی برای ۴ شعبه خود اجرا کنید. با توجه به این سناریوی تبلیغاتی، به این ۲ پیشنهاد نگاهی بیندازید:

یک پیامک با متنی یکسان (بدون توجه به عناصر فرهنگی و جغرافیایی) برای همه مشتریان ۴ شهر مورد نظر بفرستید.

پیامک‌ها را از طریق مدل‌های پیامکی LBS و BTS سفارشی‌سازی کنید تا متن تبلیغ با توجه به عناصر منحصربه‌فرد هر کدام از ۴ شهر طراحی و ارسال شود.

بدیهی است که پیشنهاد اول، هیچ جذابیتی را از لحاظ اصول ۵ گانه برندینگ جغرافیایی ایجاد نمی‌کند و حتی شما را با خطر لغو اشتراک روبه‌رو خواهد کرد. چرا که هیچکدام از نیازهای فرهنگی و جغرافیایی شهرهای مورد نظر در متن پیامک رعایت نشده است. در عوض، پیشنهاد دوم، پیشنهادی خلاقانه و سودآور است که مبتنی بر مکان جغرافیایی طراحی شده است. این مسئله باعث می‌شود تا اصول ۵ گانه برندسازی مکان جغرافیایی، مخصوصاً اصل اعتبارسنجی، به‌خوبی در این ایده برندسازی تحقق پیدا کنند.

۳ مرحله اجرای برندینگ جغرافیایی

امکانات و فضای منطقه مورد نظر: برای آنالیز موفقیت‌آمیز و دقیق برندسازی جغرافیایی به فضایی که شهر، روستا، تفرجگاه یا لوکیشن مورد نظر دارد، توجه ویژه‌ای می‌شود. به اینکه محل جغرافیایی مورد نظر چه عناصر ویژه‌ای دارد که می‌توان با تکیه بر آن‌ها یک شعار تبلیغاتی جذاب طراحی کرد. برای این کار باید به فرهنگ (culture)، خصوصیات اجتماعی، آداب‌ورسوم خاص، لقب‌ها، غذاها و جشنواره‌های منحصربه‌فرد و غیره توجه کرد

تحلیل بازار و مخاطبان هدف: برای ایجاد یک برند مربوط به مکان جغرافیایی، باید موقعیت رقابتی، نقاط قوت و ضعف خود و رقبا را به‌خوبی بشناسید. فرایند ایجاد یک برند جغرافیایی شامل آشنایی با ترجیحات و انتظارات مخاطب یا مشتری بالقوه است. با ارائه چیزهایی که رقبا ندارند و مشتریان می‌خواهند، می‌توانید محبوبیت مکان مورد نظر و محصول یا خدمات خود را هم‌زمان افزایش دهید

ارزیابی تصویر برندسازی: در این مرحله، باید تصویری که برندتان ارائه می‌دهد را بررسی کنید تا متوجه شوید که مشتری آن را چگونه می‌بیند. برای مثال، ممکن است یک طرح برندینگ جغرافیایی از نظر شما تصویر جالبی داشته باشد، اما مخاطب را یاد هیچ چیزی نیندازد

تشکیل ساختمان برند جغرافیایی: در این مرحله باید عناصر ۵ گانه را توسعه دهید. برای این کار کافی است که داستان برند، ارزش‌های برند، پیام‌های کلامی، شعار، عناصر گرافیکی و بصری و موضوعات این چنینی را به‌خوبی در نظر بگیرید و اجرا کنید

تأثیر پیامک در برندسازی جغرافیایی

چرا باید برندسازی جغرافیایی خود را به کروشه بسپارید؟

نام و نشان تجاری یا همان برند، درواقع شناسنامه و هویت کسب‌وکار شماست. به‌همین دلیل، شیوه‌ها و استراتژی‌های برندسازی برای دستیابی به اهداف تبلیغاتی و بازاریابی برای رشد برندتان خیلی اهمیت دارند. برندینگ جغرافیایی، یکی از همان شیوه‌های کارآمد و سودآور است که هنوز ناشناخته مانده و به‌همین دلیل تأثیر زیادی روی مخاطب دارد. برای اجرای موفقیت‌آمیز یک برندسازی از نوع جغرافیایی باید با یک تیم مجرب، حرفه‌ای و با سابقه خوب همکاری کنید و اصطلاحاً کار را به کاردان بسپارید.

مجموعه تبلیغاتی کروشه، بیش از یک دهه است که در زمینه تبلیغات، بازاریابی و برندینگ مشغول به فعالیت است. کروشه، مفتخر است که شما و برندتان را با شیوه‌های مختلف برندسازی و تبلیغات تا انتهای جاده موفقیت همراهی کند. مجموعه کروشه، در طول این ۱۰ سال با برندهای بزرگ و مشهور همکاری داشته است و به‌همین دلیل باید پروژه برندینگ جغرافیایی خود را برعهده تیم متخصص ما قرار دهید!

هزینه و قیمت‌گذاری برندینگ و برندسازی مکان جغرافیایی چگونه است؟

دنیای برندینگ همیشه با بازاریابی و تبلیغات همراه است و برای اجرای موفقیت‌آمیز آن باید از چندین استراتژی مختلف استفاده کرد. به‌همین دلیل، طبیعی است که برای هر کدام از این استراتژی‌ها باید هزینه کرد و برای برندسازی، یک بودجه جداگانه در نظر گرفت. برندینگ جغرافیایی هم از این قاعده مستثنی نیست و نحوه قیمت‌گذاری آن به آیتم‌های مختلف بستگی دارد.

برای مثال، آیتم‌هایی مثل مدت‌زمان اجرای تبلیغات، نوع مشاوره، چگونگی اجرای برندسازی جغرافیایی، اهداف تجاری، بودجه تعیین‌شده و کمپین‌های تبلیغاتی روی هزینه این نوع برندینگ تأثیرگذار هستند. در مجموع، مشاوران و تیم متخصص مجموعه ]کروشه[ می‌توانند در مورد پروژه برندینگ  کارفرمایی، برندینگ شخصی، طرح‌ریزی برای اجرا و تعرفه‌های آن به شما مشاوره ارائه کنند. شما می‌توانید همین حالا با ما تماس بگیرید تا در مورد اقدامات لازم، تعرفه و کیفیت اجرای برندینگ جغرافیایی با هم به گپ و گفت بپردازیم.

آشنایی با ۴ نمونه موفق برندسازی مکان جغرافیایی در سطح جهان

از جمله نمونه‌های موفق برندینگ از نوع جغرافیایی که ماندگاری قابل توجهی داشته‌اند، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

برندینگ شهر هلسینکی (پایتخت و پرجمعیت‌ترین شهر فنلاند) توسط Werklig در سال ۲۰۱۵، با لوگوی Helsinki

برندینگ شهر استکهلم (پایتخت سوئد) توسط Essen International در سال ۲۰۱۴ با لوگوی الگوبرداری‌شده از تصویر سنت اریک (حامی مقدس استکهلم)

برندینگ واژه PARiS توسط Graphéine در سال ۲۰۱۶ با بولد کردن حرف لاتین A و خاطرنشان کردن نماد برج ایفل

برندینگ شهر کاوینگتون (شهری ناشناخته در ایالت کنتاکی آمریکا) توسط Landor در سال ۲۰۱۵ که هویت این شهر را زنده ساخت. این طرح برندینگ جغرافیایی با لوگوی حرف لاتین C که ژست‌های انسانی دارد و شعار «کاونیگتون زنده است!» طراحی و اجرا شد

ادامه مطلب

ما از کوکی ها برای بهبود تجربه مرور شما و ارائه محتوا و تبلیغات شخصی سازی شده استفاده می کنیم. با ادامه استفاده از وب سایت ما، با استفاده از کوکی ها مطابق با خط مشی کوکی ما موافقت می کنید.