بروشور، دفترچه یا کتابچه کوچک راهنما است که یکی از رایج ترین روش های تبلیغات در بین دارندگان مشاغل مختلف است که در قطع ها و انواع مختلفی طراحی و چاپ می شوند. هر ساله میلیون ها عدد از این نوع کالای تبلیغاتی، در سراسر ایران و جهان تولید می شود و این در حالیست که تنها تعداد اندکی از آن ها، مصرف کننده را راغب می کند آن بروشور را پیش خودش نگه دارد. باقی آن ها، سرنوشتشان کف خیابان و سطل زباله است.
بروشور می تواند شامل توضیحات، اطلاعات محصول، شرحی از خدمات، نحوه طرز دستگاه یا کالا باشد. بروشور این امکان را به مخاطب می دهد تا بتواند در مورد محصول یا خدمات اطلاعات لازم را بدست آورد.
حال اگر می خواهید بروشور تبلیغاتی شما، وظیفه اش را به خوبی انجام دهد و برای شما مشتری بسازد، ناگزیر هستید اصول درست طراحی را بدانید.
شما هر محصول دارویی را که تهیه کرده باشید داخل جعبه یک دفترچه کوچک در اندازه های مختلف وجود دارد که نحوه مصرف و نکات مهم آن را به مخاطب توضیح داده است. دفترچه گوشی های هوشمند و وسایل صوتی نیز به همین شکل است که طرز کار دستگاه و همچنین نکات ایمنی را به مخاطب توضیح می دهد.
بروشور در اندازه و ابعاد های گوناگون توسط طراح بروشور، طراحی می شود. ابعاد A4 و A5 از پر استفاده ترین ابعاد می باشد که در تیراژ های ۱۰۰۰ به بالا طراحی و چاپ می شود. به طور معمول قطع بروشور های که در سایز های A4 و A5 مورد استفاده قرار می گیرد ضایعات کمتری نسبت به سایر ابعاد دارد و همین روش خوبی است برای کاهش هزینه ها.
البته حجم محتوا در هزینه ها کم اهمیت نیست، باید توجه داشته باشید که از شلوغی بپرهیزید و محتوای خود را بهینه کنید. محتوای زیاد و کم ارزش هم باعث افزایش هزینه شده و حتی ممکن است باعث بی اعتمادی کاربر شود.
طراحی یک بروشور خلاقانه و تاثیرگذار می تواند اقدام تبلیغاتی سودآوری باشد. هیچ چیزی همچون ایجاد یک طرح که بتواند در ذهن افراد بماند، نگاه آن ها را به خود جذب کند و خوانده شود، جذاب و شگفت انگیز نخواهد بود. علاوه بر این، طراحی چیزی بیشتر از آرایش بخش های مختلف است. طرح باید در برگیرنده بافت و احساسی باشد که بتواند پیامی را به افراد منتقل کند. علاوه بر همه ملاحظات طراحی که باید به آن فکر کنید برخی از موارد نیز ممکن است برای پروژه های چاپی باشد.
تفاوت بروشور و کاتالوگ را در این مقاله بخوانید
یکی از نکات مثبت بروشور تبلیغاتی، این است که مخاطب می تواند آن را همراه خود ببرد و در فرصتی مناسب بخواند( برخلاف پوستر یا بنر که باید در یک مکان نصب شود). از آنجا که بروشور در حکم یک نقشه راهنما در ارتباط با یک موضوع مشخص است، دقت مخاطب نسبت به مطالب منعکس شده در آن نیز بیشتر خواهد بود. در عین حال با توجه به کم حوصلگی مخاطبان، بیشتر برای کالاهای مصرفی و موضوعات خدمات ضروری می تواند پاسخگو باشد.
۱۰ نکته برای طراحی یک بروشور عالی را در این مقاله بخوانید