نسخه آزمایشی!

نکات اصولی و فنی در طراحی نشانه-نوشته ( لوگوتایپ ) [ بخش دوم ]

فهرست مطالب

۷ خاص نمودن نشانه نوشته

آنچه که مهم است اینکه نشانه نوشته باید به گونه ای خاص طراحی شود تا در ذهن باقی بماند. خاص نمودن نشانه نوشته بسته به حروف تشکیل دهنده ی کلمه و توان طراح در ایجاد فرم های جدید از آنها انجام می گیرد.

۸ ایجاد نظم و هماهنگی بین اجزائ نشانه نوشته

هر چه هماهنگی بین حروف یک نشانه نوشته بیشتر باشد نظم بیشتری ایجاد نموده و به زیبایی نشانه نوشته خواهد افزود.

۹ اهمیت نقطه در نشانه نوشته های فارسی

در نشانه نوشته های لاتین که با حروف بزرگ نوشته می شوند به علت عدم حضور نقطه در این گونه حروف موقعیت یکسانی ایجاد شده در صورتی که نشانه نوشته های فارسی به دلیل حضور نقطه در برخی از حروف و از طرفی متغییر بودن تعداد آنها موقعیت های متفاوتی در کلمه ایجاد می شود. گاه حضور بیش از حد نقطه مشکلاتی را می آفریند که طراح بایستس به نحو شایسته ای از عهده آن برآید.

نقطه ها بر حسب هماهنگی با فرم نوشته، اشکال گوناگونی به خود می گیرند مانند دایره و مربع، نقاطی که با قلم نی نوشته می شوند و غیره.از لحاظ اندازه بسته به شرایط و موقعیت نوشته اندازه نقطه ها می تواند یکسان یا متفاوت انتخاب شوند.از لحاظ مکان جای گیری، گاه خطوطی که در جهت راستای حروف کشیده می شود می تواند به انتخاب مکان نقطه ها کمک کند و یا به صورت حسی بر حسب ایجاد تعادل بهتر بین فضای مثبت و منفی، مکان نقطه ها انتخاب می گردد. در هر صورت نقطه ها از عوامل مهم بصری بوده و به همین لحاظ بایستس به آنها با اهمیت نگریست.

بیشتر بخوانید:  شماره 34 - انواع سبک های برند سازی در تبلیغات تلویزیونی صدا و سیمای ایران*05

۱۰ –  استفاده از عناصر تصویری در طراحی نشانه نوشته

بایستی توجه داشتکه میزان حضور عنصر تصویری در یک نشانه نوشته زیر ۵۰% صورت گیرد. چه بسا استفاده بیش از این میزان نشانه نوشته مورد نظر رادر حیطه نشانه های تصویری قرار خواهد داد.

۱۱ استفاده از نسبت های استاندارد در طراحی نشانه نوشته

منظور از نسبت های استاندارد در مقایسه با انتخاب اندازه، ضخامت و امتدادها، عبارت است از اندازه های ۱/۱ ½ ، ۱/۳ ، ۲/۳ ، ¼ و ¾ می باشدکه در بعضی موارد برای حصول نتیجه ی مطلوب روش مناسبی بوده اما باید توجه داشت در مواردی نیز برخورد حسی می تواند ما را به نتیجه مطلوب برساند.

نکته دیگر در این مقوله استفاده در مستطیل طلایی می باشدکه در طرح نشانه می تواندبه عنوان قالب کلی در مواردی کارساز باشد.

۱۲ زاویه دید

یک نشانه اعم از نوع تصویری و یا نوشتاری، می تواند دارای زاویه دید راست، چپ، بالا، پایین و یا خنثی باشد. از آنجایی که جهت نوشتار فارسی از سمت راست به چپ می باشد بهتر آن است در صورت داشتن زاویه دید در نشانه، جهت آن به سمت چپ باشد و در این صورت برای تعیین محل استقرار نشانه در یک صفحه ناحیه راستت را برای آن در نظر گرفت و در زمینه لاتین برعکس آن. ولی همان طور که می دانیم در صورتی که نشانه دارای دید خنثی باشد هیچگونه محدودیتی از لحاظ استقرار آن در صفحه منظور نمی شود.

گردآوری و تدوین : بخش طراحی گرافیک کانون تبلیغاتی کروشه

بیشتر بخوانید:  نکات اصولی و فنی در طراحی نشانه-نوشته ( لوگوتایپ )[ بخش اول ]

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید.

[انتشار آگاهی اولین قدم از خرد است]

بیشتر درباره‌ی این موضوع بدانید!

1d3368631835406d8a82be332dc49ee5_L
بزرگی گفته شما می‌توانید در هر حوزه‌ای که کار می‌کنید برایش ایده‌های الهام‌بخش پیدا کنید. بله این حرف کاملا درست است و من هم با آن موافقم اما مشکل اینجاست که در برخی از حوزه‌های تخصصی همچون نوشتن یا طراحی...
3cfd4ff673c93395fd580159a9616109_L
طراحی گرافیک یکی از مشاغل جذابی است که افراد زیادی را به سمت خود جذب می کند. اما در این میان برخی از طراحان هستند که فکر می کنند انتخاب های ضعیفشان در حوزه طراحی هرگز دیده نمی شود و...
6ce8174e82984e94a7a98889b7c17e32_L
شما چطور می‌توانید به صورت بصری از رقبای خود متمایزشوید؟ چگونه یک هویت برند را توسعه می‌دهید که یک داستان منسجم را بدون گفتن یک کلمه به مخاطبین شما منتقل کند؟ چرا هویت بصری برند مهم است؟ برای درک درست...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما از کوکی ها برای بهبود تجربه مرور شما و ارائه محتوا و تبلیغات شخصی سازی شده استفاده می کنیم. با ادامه استفاده از وب سایت ما، با استفاده از کوکی ها مطابق با خط مشی کوکی ما موافقت می کنید.